En verden af rejer

Neocaridina

Neocaridina Heteropoda var. Rili

Navn: Rili

Videnskabeligt navn: Neocaridina Heteropoda var. Rili

Oprindelse: Fremavlet variant

Størrelse han/hun: 2,5 – 3 cm

Temp: 15 – 26 grader

Vandparametre: pH 6,5 – 7,5

Rili´en blev sidste år pludseligt en meget populær variant af Sakura´en. De manglende farvede partier på kroppen, gør den til en helt speciel reje at kigge på. Der er dog også langt imellem en ordentlig kvalitet af Rili´en, og man vil få et stort arbejde med at udselektere de dårlige rejer, for at bibeholde en høj kvalitet af sin stamme.

Rili´en har ikke de store krav til vandværdier, og trives godt i blødt, som let basisk vand. Den kan dog med fordel holdes i blødt vand, da det får farven til at fremstår endnu bedre.


Neocaridina Heteropoda var. Sakura

Navn: Sakura

Videnskabeligt navn: Neocaridina Heteropoda var. Sakura

Oprindelse: Fremavlet variant

Størrelse han/hun: 2,5 – 3 cm

Temp: 15 – 26 gr.

Vandparametre: pH 6,5 – 7,5

Sakura er en meget rød, fremavlet variant, af den almindelige RCS. Sakura findes i flere kvaliteter, og nogen er noget bedre end andre. Den jeg har er f.eks grade S. Den findes også i en grade A, men den ville jeg nu ikke kategorisere som en Sakura. Nok mere som en godt farvet RCS. Den er meget nem at holde, men vil man holde stammen rigtig flot rød, vil man få et større arbejde, med at udselektere og kun avle videre på de bedste farver.

Sakura har ikke de store krav til vandværdier, og trives godt i blødt, som let basisk vand. Den kan dog med fordel holdes i blødt vand, da det får farven til at fremstår endnu bedre.


Neocaridina Heteropoda var. Chokolate sakura

Navn: Chokolate Sakura

Videnskabeligt navn: Neocaridina Heteropoda var. Chokolate sakura

Oprindelse: Fremavlet variant

Størrelse han/hun: 2,5 – 3 cm

Temp: 15 – 26 gr

Vandparamtre: pH 6,5 – 7,5

Chokolate Sakura en en, som navnet antyder, chokoladefarvet variant af den røde Sakura. Den er meget nem at holde, men vil man holde stammen rigtig flot chokoladefarvet, vil man få et større arbejde, med at udselektere og kun avle videre på de bedste farver.

Chokolate Sakura har ikke de store krav til vandværdier, og trives godt i blødt, som let basisk vand. Den kan dog med fordel holdes i blødt vand, da det får farven til at fremstår endnu bedre.


Neocaridina Heteropoda var. Orange sakura

Navn: Orange Sakura

Videnskabeligt navn: Neocaridina Heteropoda var. Orange sakura

Oprindelse: Fremavlet variant

Størrelse han/hun: 2,5 – 3 cm

Temp: 15 – 26 gr.

Vandparametre: pH 6,5 – 7,5

Orange Sakura er dækket af en meget kraftig orange farve, med meget få gennemsigtige partier. Den er en variant af af den bedre kendte røde Sakura. Den er meget nem at holde, men vil man holde stammen rigtig flot orange, vil man få et større arbejde, med at udselektere og kun avle videre på de bedste farver.

Orange Sakura har ikke de store krav til vandværdier, og trives godt i blødt, som let basisk vand. Den kan dog med fordel holdes i blødt vand, da det får farven til at fremstår endnu bedre.


Neocaridina Heteropoda var. Black sakura

Navn: Black Sakura

Videnskabeligt navn: Neocaridina Heteropoda var. Black sakura

Oprindelse: Fremavlet variant

Størrelse han/hun: 2,5 – 3 cm

Temp: 15 – 26 gr.

Vandparametre: pH 6,5 – 7,5

Black Sakura er en ny fremavlet variant af den mere kendte røde Sakura. Rejen er dog ikke helt sort, men nærmere en meget brun/sort farve. Den har ingen gennemsigtige partier. Den er meget nem at holde, men vil man holde stammen sort, vil man få et større arbejde, med at udselektere og kun avle videre på de bedste farver.

Black Sakura har ikke de store krav til vandværdier, og trives godt i blødt, som let basisk vand. Den kan dog med fordel holdes i blødt vand, da det får farven til at fremstår endnu bedre.