En verden af rejer

Archive for januar, 2011

Caridina cf. cantonensis sp. “Blue Tiger”

Navn: Blå tigerreje

Videnskabeligt navn: Caridina cf. cantonensis sp. “Blue Tiger”‘

Oprindelse: Det sydlige Kina

Størrelse han/hun: 2,5 – 3 cm

Temp: 15 – 25 gr.

Vandparametre: pH 6,5 – 7,5

Den blå tigerrejer er en ret populær reje og den fås i flere blå nuancer. Fra lys blå til meget mørk, næsten sort. Rejens striber også variere i farven fra helt sort til rødbrun over i det helt røde. De blå tigere med den mest stabile blå farve er OE (orange eye). Farven på øjnene kan dog være svær at beskrive. Den kan være rosa/orange/gul. Der findes også en streng af blå tigere med sorte øjne. Den er dog ikke så eftertragtet som OE, og kan da også have tendens til mindre “stabil” blå farve.

Den blå tiger reje er lidt mere taknemmelig i akvariet. Den har ikke de samme krav til vandets hårdhed som f.eks. Red bee. De fleste holder dem faktisk i vand med en pH i omegnen af  7,5 – 8,0. Den er også ret temperatur tolerant, og kan sagtens gå i akvarier uden varmelegeme.

Når den blå tigerreje yngler er der ingen garanti for at ungerne allesammen er blå. Ens for dem alle er dog øjnene som er gule/orange. Selvom den såkaldte “blonde” variant, ikke selv har den blå farve, så er de stadig genbærere og kan sagtens selv få blå unger som voksne. Vil man holde sin stamme ren blå, må man så frem med nettet og sortere de rejer fra man ikke ønsker.