En verden af rejer

Sulawesi Mineral 7,5 og 8,5 samt Bee Shrimp Mineral GH+

Så er der kommet lidt nye produkter hjem der skal testes. Det drejer sig om de længe ventede Sulawsi Mineral 7,5 og 8,5. Disse minerale salte blandes med rent osmosevand. Blandingen skulle give nogle vandværdier der ligger meget tæt på de værdier der er i Sulawesi søerne.

 

Sulawesi Mineral 7,5 efterligner vandværdierne fra Lake Matano og Lake Poso. Jeg vil i den kommende tid stille og roligt få det indført hos mine Dennerli, Caerulea og White Orchid. Jeg har hørt fre en kilde at de tyske brødre Logemann, som har været med til at udvikle dette produkt, at det har en visbar stor effekt på rejerne. Deres Dennerli yngler nu som gale, og der er kommet en rigtig god og stabil ballance i akvariet. Så jeg er nu rigtig spændt på at se hvad der kommer til at ske hos mine i fremtiden.

Suawesi Mineral 8,5 er til de noget mere sarte arter fra Lake Malili, hvor b.la. Harlequin rejen lever. Jeg får ikke lige brug for det i første omgang, men der skal startes et akvarie op til formålet, og håber at jeg kan få fat i nogle rejer i fremtiden, og vil forsøge at se om jeg kan holde liv i dem.

Jeg har også erhvervet mig endnu et produkt i serien, nemlig Bee Shrimp Mineral GH+. Jeg har endnu ikke hørt nogle beretninger om tests af dette produkt, så jeg må prøve mig frem. Dette produkt skal også tilsættes i osmose eller regnvand. Det skulle så hæve værdierne til deres optimale værdier. Da jeg er igang med at omlægge alle mine akvarier, på nær Sulawesi reolen, så vil jeg tilsætte dette produkt, måle på værdierne, og selvfølgelig studere rejernes reaktion.

Når jeg er kommet frem til et resultat, så vil jeg lave en artikel om produkterne, hvor jeg vil fortælle om værdierne og effekten på rejerne :)

 

Her er en artikel om de resultater jeg er kommet frem til med mineralerne: http://caridina.dk/?cat=40

 

4 Responses

 1. Jeg glæder mig til at høre mere om dine resultater, så du kommer igen og køber mere af det, hehe. Jeg kan kun sige at jeg var nede hos Frank og Carsten, og de havde sat en stor balje op til at teste dette salt i, de satte derefter 30 kardinaler i og det har kørt upåklageligt siden. Da jeg så akvariet, der var nok de første 150-200 kardinaler som man kunne tælle med det blotte øje, jeg tør slet ikke tænke på alle dem der gemte sig inde i planterne… puha :)

  Held og lykke med testen

  Mvh. Kenneth

  20. december 2011 at 22:02

  • Jeg kan godt huske du fortalte om deres resultater. Er spændt på om det også går godt her.

   Jeg er startet med testen, og indtilvidere har mine Sulawesirejer taget rigtig godt imod det. Jeg krydser fingre for, at der nu rigtig kommer gang i dem..

   Mvh. Lars

   21. december 2011 at 15:18

   • Det glæder jeg mig til at høre mere om, håber og tror da også på at det nok skal blive rigtig godt!

    mvh. Kenneth

    31. december 2011 at 10:43

 2. Caroline

  Rigtig spændende Lars, du må huske at skrive hvordan det går! Går det godt, kan det da være at man selv skal overveje at anskaffe sig det…
  Hvor købte du det og hvad gav du for det?
  Hilsen Caroline

  21. januar 2012 at 22:15

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>